10 August 2011

Suka letak eyeliner nipis ke tebal?

Salam, selamat petang. Majoriti korang memang tak dapat berpisah dengan eyeliner kan? Eyeliner bermaksud garisan mata la la la la. Mungkin semua wanita tahu fungsi eyeliner. Bila pakai eyeliner nampak mata kita cantik. Errr ada juga kadang-kadang jadi tak tentu arah kerana ketebalan melampau.

Bagi aku, aku sukakan yang sederhana. Tidak terlalu nipis dan tak terlalu tebal. Kalau buat eyeliner yang ada wing tu, aku suka gila dengan eyeliner kak anjolie. Terbaik. Akan tetapi takkan pergi tengok orang meninggal pun nak pakai camtu kan huhuhu. kalau nak pakai pun boleh :P.

Aku nak suggest pemakaian eyeliner yang begini :

Jadi bagaimanakah cara nak memakainya. Aku nak tunjuk tutorial macam kelakar pulak bila bergandingan dengan kamera pada handphone kuno aku. Jadi haruslah aku search dari google. Untuk mereka yang malas nak search, nah aku tepek gambar cara-cara pakai eyeliner.



ok selamat mencuba.

13 org pengomen

August 10, 2011 at 3:20 PM

suka tebal2..heheheh....

August 10, 2011 at 3:32 PM

geledah watson.. susah nak cari yang kaler putih punya.. iskk..

August 10, 2011 at 3:35 PM

Cantek! sy pun suka simple macam ni gak kak..senang kn.. Cuma, sy x suka letak eyeliner bawah mata..hehe

August 10, 2011 at 3:40 PM

yg no 4 tu kan, kalo nak pakai bulu mate palsu yg kat bawah tu, kne potong dulu ke bulu mata palsu tu..mcm kecik2 je tgk..

August 10, 2011 at 3:43 PM

asyieqin : mayb sesuai dgn kamu :)

Dalin: pakai silky girl punya pun ok tau

cinderlala: huhuhu pun bole, cuma bila letak bwh mata nampak mata jadi galak n makin tajam

lavender: bulu mata palsu yg bwh tu ada yg khas, kdg2 kalo terpanjang kena ptg juga :)

August 10, 2011 at 4:23 PM

suka tebal..bg mata nmpk lebih galak
thanks for the info

August 10, 2011 at 4:32 PM

kalau tebal2 nampak mcm hantu(certain org la) tapi saya suka nipis2 aje, hehe

August 10, 2011 at 4:56 PM

cantik..sy takleh pakai bwh mata..mata jenis tak tahan...japgi mulala color bwh mata tu meluntur..w/proof atau tak tetap luntur..ngee..

eyeliner putih mmg susah nk cari..de suggestion tak sis

August 10, 2011 at 5:23 PM

wah nice lah...cuma gee nak tanya ada x tips pakai eye liner biar mata nampak fresh..hehe

August 10, 2011 at 8:55 PM

akak , gne eyeliner ape yg terbaik ?

August 10, 2011 at 8:59 PM

suka letak nipis je,kalau tebal jadi kot len lak,hehe......

p/s:teringin tol nak suh bos besar mekap kan :P

August 10, 2011 at 9:19 PM

l@dy : mayb mata kamu lbh cantik eyeliner tebal :)

ekin: :D

gnie: ermm eyeliner putih yg jenama try cari MAC harga dlm rm70-rm80 rsnya sama mcm eyeliner pensil putih, kalau tak jenama byk leh cr kat sinma pun ada :)

gee: sblm pakai eyeliner letak skit eyeshadow warna kuning air kat alis mata, lps tu pakai eyeliner, hasilnya terbaik! :)

cik syu: ermm yg terbaik akak tak branilah nak ckp sbb sume pun terbaik :). akak pakai yg biasa je

meaw: :D bole aje

August 11, 2011 at 12:30 AM

wah, cntik nye :DD

mate saye akan jdi kecik mase senyum -__-

bole la gune tip ni untuk raye nnti :DDD

thank sbb share ^_^

Post a Comment

terima kasih sebab komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...