26 September 2011

Sorry kepada customer bernama Zeyta, Perlis

Salam, ok ada berita sedih ni. Baru seorang customer dari perlis mms gambar barang yang di order pecah. Aduh begitu jugala berderainya hati aku bila tengok gambar. Supplier memang dah pack betul-betul, mungkin masa penghantaran tu berlaku perkara di luar jangkaan. Padahal kat luar pack tu dah tulis barang yang dihantar mudah pecah / fragile. Ermm benda dah jadikan, sorry kepada zeyta.



2 org pengomen

September 26, 2011 at 7:14 PM

sian kt dia...kdg2 supplier dh wat betul2...org yg tukang hantar tu main campak2 je

September 26, 2011 at 8:27 PM

itulah psl, yg jadi mangsa fareha dan customer....

Post a Comment

terima kasih sebab komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...