16 August 2011

Magicnya Pixy Compact Powder

Salam,selamat pagi semua. Puasa lagi tak korang? alhamdulillah. Ok pagi yang indah ni aku nak kongsi pasal bedak pixy pula. Pernah dengar kan pixy?.

Mungkin ramai yang dah tahu dan dah pakai pun, mungkin juga ada yang tak tahu. Pixy pilihan utamaku sebab dai murah dan berkualiti. Hasilnya sangat best tanpa ragu huhuhu. Ini adalah 2 Way Cake yang bermaksud gabungan foundation + bedak asas. Bedak ni juga siap ada UV Whitening dan SPF 15.

Kenapa dia diberinama 2 way cake? Ada sebab ya buka sesuka hati dia nak tulis camgitu. Bila pakai dengan span kering maka ianya menjadi bedak asas tetapi jika dipakai dengan span basah ianya boleh menjadi foundation. Hebat kan? nak tahu lebih lanjut cara penggunaan kena ikuti class solekan peribadi akak lah dik nun..huhuhu boleh?.


Gambar semua ihsan google






p/s: aku tak jual bedak pixy ni tau. Kalau korang nak beli pergi cari kat watson atau mana2 supllier online, berlambak ok :).

12 org pengomen

August 16, 2011 at 10:02 AM

suke2..sy pun pkai bedak pixy jugakk hee <3 memang b'kualiti

August 16, 2011 at 10:06 AM

bgs ea? maera ingt tak best..so tak berani nak beli.pasnie leh la try.hehe~

August 16, 2011 at 10:20 AM

dedeishal : terbaik :)

maera : bgs sgt maera, cubalah

August 16, 2011 at 11:21 AM

mana lagi elok antara miyami dari cosway dengan pixy nie??

August 16, 2011 at 11:37 AM

adylia: semua pun ok, tp akak suggest pixy :)

August 16, 2011 at 3:01 PM

akak,td g beli susu anak kat darussalam..tgk2 ada smpai stok baru utk pixy..darussalam pon dh jual pixy..x yah susah2 nak cari kat online..tp,tgk packaging,sama mcm ni,cuma harga je,dia x letak lg..brg baru smpai la katakan..

August 16, 2011 at 3:08 PM

darussalam kat ne ek?

August 17, 2011 at 8:56 AM

ish2.:).dekat dpn klinik p9 ada kedai mamak kan,yg area food court p9..area situ,ada pasar borong darussalam..kat situ..harga brg kat kedai 2,mmg antara yg paling murah..

September 28, 2012 at 9:18 AM

betul3x...baru try pagi ni...OMG hasil nyer superbbbbb

September 28, 2012 at 9:19 AM

betul3x...baru try pagi ni...OMG hasil nyer superbbbbb

December 27, 2012 at 8:53 PM

selama ni tk pernah perasan pon pasal bedak pixy ni.. nak try la.. sebb mke berminyak la. b4 ni pki silky girl then change pada mybeline. tp still berminyak.. rimas lak rasa.. nk try pixy harap2 berkesan.. dekat watson mmg ade ea jual.. b4 ni tk pernah perasan pon... huuu =P

December 27, 2012 at 8:55 PM

sebelum ni tk pernah tau pon pasal bedak pixy ni.. mke mmg berminyak.. nak try lah nti.. b4 ni pki silky girl then tka pada mybeline. tp mke berminyak dengan ketara.. so rimasla.. hrap tka ni nti oke.. mmg ade jual kat watson yea bedak pixy ni???? b4 ni tk pernah terlihat pon at watson.. =P

Post a Comment

terima kasih sebab komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...