26 October 2010

Gelagat ke final..

Assalamualaikum w.b.t... salam bahagia.. salam ceria..


Memandangkan final FA dh nak dekat, tak jauh pun ari sabtu ni je, pejam celik dah ari sabtu (acu terai tutup mata..dh sampai tak ari sabtu hehe), ambo nak story mory la kat u all's sume psl satu insiden yang baru je kejap tadi terjadi (lbh cpat dari melodiz ni, layannn)...biasala time gaji nila pulun nak byr hutangkan, jadi dgn berselipar jepun cap tiruan 'roxy' bersama pasangan duetku si najwa (jd eskot kata duet..hehe) melangkah ke kaunter bsn pusat bandar damansara, di ulang PBD..(biar terang sikit lokasi tempat kejadian bagi memudahkan anda, anda dan anda melihat dr dekat wajah beliau) untuk bayar segala bil yang telah sampai awal mgg lalu (punah wang saku ku), nombor aku pun naik la 1034..aku pergi kat kaunter dgn wajah yg ayu sambil melihat duit yang aku beri di tgn staff bsn tu...tiba-tiba, hok ite2 tok brapo nok ceroh tu dok boba boba psl bola, ayat dio lagu ni la " taknak la nanti laki aku kena bedal dgn budak kelantan". aku terkesima mendengar bahasa dia tu...lps tu dia sambung lagi (sambil ajuk longat kelantan) "pttnya sebelum main bola kena tazkirah dulu, pakai kopiah bawk quran dok kat padang, jgn gado2 dosa". Sambil otak aku perfikir sgt pantas, abis sindiran yang dia gunakan tu tak berdosa kah? siap dgn gaya tangan turun naik dok ajuk cakap kelantan...attitude yg bgs kah? aku ni sebagai customer langsung tak hormat....kalaula customer yg dtg tu adalah org kelantan, tak kecik ati? walaupun aku bknla anak jati kelantan...(sbb aku dah campur2 n9+perak+kelantan+kl), aku dgr pun ada timbul rasa sakit ati.... buat puan berbaju oren di kaunter -->> jgnla muka huduh perangai pun huduh jgk wah kah kah kah...


Kelantan vs N.Sembilan
30 Oktober 2010 (Sabtu)


Siapa juara?



Post a Comment

terima kasih sebab komen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...